De voorstelling BONHOEFFER in Nisse op 1 april GAAT HELAAS NIET DOOR

Expositie Bonhoeffer – ‘s-Heer Arendskerke – juli 2020

Dit jaar 2020 is het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd gedood vanwege zijn moedige verzet tegen het ontmenselijkende nazisme. Komende zomer is aan zijn leven een expositie gewijd.

Jeltje Hoogenkamp maakte schilderijen bij gedichten en gebeden van Bonhoeffer. In de Petruskerk te ’s Heer Arendskerke is deze bijzondere expositie te zien, in de maand juli.

Voorstelling door Kees van der Zwaard: Bonhoeffer – Wie ben ik?

Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler.

Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.
In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht.

1 april in de Mariakerk te Nisse, inloop met koffie vanaf 19.30 uur.

Toegang: € 10,= p.p.  te voldoen bij de entree.

Reservering is mogelijk via: ds.e.j.rietveld@gmail.com

Gezamenlijk overleg kerkenraden

Afgelopen 4 maart waren ambtsdragers uit de beide federaties voor de tweede keer bijeen
op een jaarlijkse avond, deze keer in Lewedorp. Niet iedereen kon aanwezig zijn, maar wel
35 personen schoven aan voor een gezamenlijke maaltijd. Waarom worden deze avonden gehouden?
Voor verdieping van het werk dat velen onder u verrichten ten dienste van uw plaatselijke gemeente, en
voor de kerken in regionaal verband. Ontmoeting, elkaar leren kennen, is dan een goede, eerste stap.
Bouwen aan de kerk van vandaag en morgen kan niet zonder bouwen aan onderling vertrouwen.
Dat ook daaraan wordt gewerkt, laat bovenstaande foto zien!

Brochure met activiteiten 2019-2020

Op verschillende plekken bent u van harte welkom op een koffie ochtend. Zingend bent u welkom om in de cantorij of om met een gelegenheidskoor mee te werken aan een dienst. Ook zijn er verschillende thema avonden onder andere over het bezoekwerk in en vanuit de kerk. Hoe houd je het bezoekwerk op een inspirerende manier vol?

Bij een filmavond mag u heerlijk onderuit zakken.

De bijbel gaat open in verschillende kringen. Kortom: er gebeurt heel wat.

Klik hiernaast op het plaatje ‘Kringwerk’ of kijk in de kerk, er ligt een aantal exemplaren om in te zien of mee te nemen.

Actie VAKANTIETAS

Deze actie is een van de projecten om armoede onder kinderen in Nederland te bestrijden en te verlichten.
Met de diakenen van 9 dorpen hebben we 125 rugtasjes gevuld met leuke zomerspulletjes voor een zomer vol buitenplezier. De kinderen van de gezinnen die deelnemer zijn van de voedselbank Bevelanden gaan niet met vakantie of zomaar een dagje uit. Met deze actie geven we op een speciale manier aandacht en krijgen ze ook de gelegenheid op straat of in de tuin te spelen met nieuwe speeltjes.
De actie, die ik aarzelend ben begonnen, is een groot succes geworden. Alle diakenen hebben dit van harte omarmd en de gemeenteleden van de eigen gemeente enthousiast gemaakt.
Dit alles heeft geresulteerd in mooi gevulde tassen, extraatjes geregeld door andere diakenen, zoals zwembadkaartjes, speeltuinkaartjes. Anderen bedachten weer bonnen voor een gratis ijsje, of kortingsbonnen voor de kapper.
Hartverwarmend en ontroerend, zo heeft de contactpersoon van de voedselbank het verwoord.
Die heeft in grote dankbaarheid alle tassen in ontvangst genomen om ze uit te delen aan de kinderen, voorafgaand aan de zomervakantie.
Allen heel veel dank voor inzet, tijd, geld en de liefdevolle aandacht waarmee dit project is gedaan!
Marianne Bijkerk
Diaken Hoedekenskerke

VOETTOCHTEN

De ‘Zak van Zuid-Beveland’ – de gemeente Borsele – telt 15 zeer verschillende dorpen. Verbinding kan tot stand komen door samen van dorp naar dorp te lopen. De wandeling begint met een korte vesper in de startkerk en eindigd met een eenvoudige maaltijd in de kerk waar de wandeling naartoe gaat.

Zo hebben we met elkaar en onder leiding van een gids al vele voettochten gemaakt.

Helaas staat deze activiteit op dit moment even stil, maar wanneer er weer genoeg interesse is kan een tocht georganiseerd en gestart worden. Mocht u willen meewerken aan de voorbereiding en uitwerking van deze tochten dan kunt u dat laten weten via het centrale e–mailadres: