Stille week – op weg naar Pasen

In de Stille week, tussen Palmpasen en het Paasfeest, zijn er elke avond samenkomsten – zie onder actueel.

SAX4PAX – 6 februari 2022 – Saxofoonconcert in RK-kerk Ovezande

Een klassiek concert van hoog niveau. Centraal in het optreden staat saxofonist Wim de Veth. Hij wordt bijgestaan door een aantal top muzikanten met saxofoon, cello, blokfluit en accordeon. Opeenvolgende klassieke stukken worden vertolkt door saxofoon met cello, saxofoon duet, saxofoon met blokfluit en cello, saxofoon met accordeon en saxofoon onbegeleid. Daarnaast ziet het er naar uit dat ook een jonge muzikant meespeelt met de marimba. Altsax en marimba geven samen een schitterende klankcombinatie.

Tevens wordt tijdens het concert een educatief filmpje vertoont over Sax4Pax, een project in België dat inspeelt op de Wereldoorlogen en een ode is aan de grondlegger van de saxofoon Adolphe Sax. In dit project zijn artilleriegranaten uit de wereldoorlogen gerecycled en omgebouwd tot saxofoons. Laat u verrassen door het concert en het project Sax4Pax.

Het concert op 6 februari begint om 15.00 uur, inloop is vanaf 14.30 uur met koffie/thee. Om 15.35 uur is er een korte pauze van 20 minuten. Dan gaat het concert verder van 15.55 uur tot 16.30 uur.

Het optreden wordt een ware belevenis, dat u niet wilt missen. De entree voor dit unieke, klassieke concert is gratis. Na het concert zal een vrijblijvende bijdrage worden gevraagd voor de onkosten. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via klassiekwdv@kpnmail.nl onder opgave van uw naam en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren. Mocht dit voor u lastig zijn, dan graag even contact opnemen met Ad Schenk 06-24722806. In geval de coronamaatregelen het concert op 6 februari onmogelijk maken, dan is 27 maart de alternatieve datum. Uiteraard worden de geldende coronaregels in acht genomen. Wees welkom op 6 februari, Hoofdstraat 60 in Ovezande! Meld u aan.

Brochure KRINGWERK met activiteiten 2021-2022

Op verschillende plekken bent u van harte welkom op een koffie ochtend. Zingend bent u welkom om in de cantorij of om met een gelegenheidskoor mee te werken aan een dienst. Ook zijn er verschillende thema avonden onder andere over het bezoekwerk in en vanuit de kerk. Hoe houd je het bezoekwerk op een inspirerende manier vol? Bij een filmavond mag u heerlijk onderuit zakken. De bijbel gaat open in verschillende kringen. Kortom: er gebeurt heel wat.

VOETTOCHTEN

De ‘Zak van Zuid-Beveland’ – de gemeente Borsele – telt 15 zeer verschillende dorpen. Verbinding kan tot stand komen door samen van dorp naar dorp te lopen. De wandeling begint met een korte vesper in de startkerk en eindigd met een eenvoudige maaltijd in de kerk waar de wandeling naartoe gaat.

Zo hebben we met elkaar en onder leiding van een gids al vele voettochten gemaakt.

Wanneer er weer genoeg interesse is kan een tocht georganiseerd en gestart worden. Mocht u willen meewerken aan de voorbereiding en uitwerking van deze tochten dan kunt u dat laten weten via het centrale e–mailadres: