Actueel

De kerkdiensten voor de komende tijd kunt u per dorp vinden in de kolom hiernaast.

Voorstelling Kees van der Zwaard in Nisse (1 april) – Bonhoeffer   GAAT NIET DOOR

Gezamenlijke diensten: i.v.m. het coronavirus is ervoor gekozen de geplande diensten alleen ONLINE aan te bieden, vanuit de kerk in Hoedekenskerke. U kunt HIER de liturgie downloaden.

STILLE WEEK – maandag t/m woensdag een vesper – voorganger ds. E.J. Rietveld

9 april – Witte Donderdag – 19.00 uur

10 april – Goede Vrijdag – 19.00 uur

11 april – Stille Zaterdag

PASEN – zondag 12 april – 10.00 uur

We vieren het feest van de Opstanding van Jezus Christus. Wanneer uw kerk is aangesloten bij ‘kerkdienst gemist’ of bij ‘kerkomroep’ kunt u daar de dienst beluisteren.

Zondag 13 oktober – 10.00 uur – REGIODIENST IN NISSE  –  Thema: “Moed tot vrijheid”

Tijdens deze dienst zong het gelegenheidskoor o.l.v. organist Stoffel Gunst. Ook muzikale medewerking van doedelzakspelers. Het waren immers o.a. de Schotten die 75e jaar geleden vochten tijdens de Slag om de Schelde, waardoor Zuid-Beveland eind oktober 1944 werd bevrijd van de bezetter.

Veel jonge mannen, van 18, 19, 20 jaar oud gaven hun leven voor de bevrijding van een land dat ze amper of niet kenden. Hun moed tot vrijheid mogen we niet vergeten.

Zondag 22 september – 10.00 uur – STARTDIENST IN HOEDEKENSKERKE

Om 10.00 uur stond iedereen nog gezellig in de partytent voor de ingang van de kerk met koffie en een heerlijke koek. Dat was de START van de Startdienst. Na de koffie gingen we met z’n allen de kerk in voor een mooie dienst waar de kinderen na de eerste lezing met hun begeleiders via de ‘stapstenen’ vertrokken voor de nevendienst die door het prachtige nazomerweer in de tuin bij de kerk gehouden kon worden. Ze kwamen na de preek terug met een stok met kaartjes waarop verschillende verhalen verbeeld werden.

Ds. Rietveld preekte over ‘een goed verhaal’ dat ook te maken heeft met een goed gesprek. Heb oog en oor voor de mensen om je heen!

Na de dienst was er gelegenheid wat na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Het was goed toeven in de kerktuin in Hoedekenskerke, dank voor de goede ontvangst!

Zondag 1 september – intrede ds. Jörg Buller in DEO

Ds. Buller (spreek uit: Boeler) werd in het ambt bevestigd door  mw. ds. Jacoline de Koe. De zegen werd uitgesproken met de ambtsdragers van DEO om ds. Buller heen.

De kinderen zongen hem toe en boden namens de gemeente een pakket met lokale heerlijkheden aan. Mathilde Meulensteen  sprak namens de beide federaties, Burgemeester Dijksterhuis van gemeente Borsele gaf aan dat zowel kerkelijke als burgerlijke gemeente elkaar kunnen steunen in het omzien naar elkaar en ten slotte de heer De Graaf, voorzitter van de Classis Delta prees de vlotte beroepsprocedure bij DEO waar net als in ‘buur’gemeente Hoek precies een jaar na het vertrek van ds. Arie van der Maas in de vacature werd voorzien. Na de dienst was er voor jong en oud gelegenheid om met ds. Buller en zijn gezin kennis te maken.

Zondag 7 juli – OPENLUCHTDIENST HOEVE van der MEULEN

Zondag 7 juli kwamen de protestantse gemeenten van ’s Heer Abtskerke,  Hoedekenskerke, Nisse, Oudelande en DEO (Driewegen-Ellewoutsdijk-Ovezande), samen als federatie ‘Rondom de Zwake’ tijdens een gezamenlijke openluchtdienst waarbij ook gasten van elders zich welkom voelden. Het was een mooie dienst, in de frisse natuur.

Ds. Rietveld preekte over ‘Bevlogen leven – veeg het stof van je dromen’. De kinderen maakten iets moois geïnspireerd op het thema ‘dromen’. Organist Klaas Menkveld begeleidde op keyboard bij het zingen.

De collecte voor Stichting Leergeld bracht € 267,25 op. Na afloop was er koffie, thee en limonade en tijd voor ontmoeting of een wandeling ter plaatse.